loader image

Hi,

Mijn naam is Imme Coolen en ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Hooge mierde, een klein dorpje onder Tilburg dat grenst aan België. Ik ben erg sportief, vindt het gezellig om samen te zijn met mijn vriendinnen en wil graag heel de wereld ontdekken. 

Momenteel studeer ik Digital Business Concepts aan de Fontys Academy for the Creative Economy in Tilburg. Deze opleiding past door de combinatie van creativiteit en economie erg goed bij mij. Vol enthousiasme leer ik elke periode weer een tal van nieuwe vaardigheden zoals het bouwen van een website met HTML of het ontwerpen van een app. Ik ben erg benieuwd naar wat deze studie mij in de toekomst nog zal brengen.

Schoolloopbaan

2008 - 2016

Basisschool De Akkerwinde

2016 - 2021

Pius X-College, Havo-diploma Economie & Maatschappij

2021 - Heden

Fontys Academy for the Creative Economy, Commerciële economie - Digital Business Concepts

Minor

Momenteel volg ik de minor Strategic Brand Communication aan de Vega School in Kaapstad, Zuid-Afrika. Deze minor bevat vakken als Consumer Behaviour, Channel Planning en Sustainable Business Practice. Naast het volgen van deze minor ben ik volop bezig met het ontdekken van de Zuid-Afrikaanse cultuur en de mooie natuur die het land te bieden heeft. Ben je benieuwd naar mijn avontuur hier in Kaapstad? Neem eens een kijkje op mijn polarsteps:

 

Werkervaring

2015 - Heden

Sinds ik in groep 7 van de basisschool zat, ben ik begonnen met oppassen op kinderen die in mijn straat wonen. Hier zijn in de afgelopen jaren nog een aantal andere adressen bijgekomen. Ik vindt het erg leuk om met kinderen om te gaan waardoor ik dit werk nog steeds met alle plezier als bijbaantje heb.

2019 - Heden

Momenteel werk ik in de weekenden bij Ontmoetingscentrum Voor Anker. Ik ben hier begonnen in de afwas en ben later doorgegroeid naar de bediening. Voor Anker is is onderdeel van landgoed Wellenseind en bevindt zich dus midden in een prachtige natuur.

Vrijwilligerswerk

Edukans – 2019

In 2019 ben ik als ambassadrice van Edukans namens het Pius-X College naar Malawi gegaan om ons in te zetten voor beter onderwijs. Edukans is een organisatie die zich richt op het verbeteren van het onderwijs in ontwikkelingslanden. Samen met leerlingen en docenten van scholen uit heel Nederland zijn wij gekoppeld aan Malawiaanse leeftijdsgenoten, onze buddy’s. Twee weken lang hebben wij aan lessen deelgenomen en lifeskill projecten gedaan  om het onderwijs te bevorderen. 

Deze reis was, zoals op de brochure vermeld stond, “de kans van je leven”. En dat wat het zeker! Ik ben nog steeds heel erg dankbaar dat ik aan dit project heb mogen deelnemen en een stukje cultuur uit Afrika heb mogen proeven. Een warmer welkom kon ik me mijn niet voorstellen. De positiviteit, het doorzet vermogen en de muzikaliteit van de mensen zal me voor altijd bij blijven. Het was een reis om nooit te vergeten.